Rukometaši visočke Bosne startali s pripremama
Foto: RK Bosna

Lideri u prvenstvu BiH

Rukometaši visočke Bosne startali s pripremama

Rukometni klub Bosna Visoko startao je s pripremama za proljetni dio sezone.

Pod palicom Edhema Sirće, rukometaši Bosne su sinoć u "KSC Mladost Visoko" odradili prvi trening u sklopu priprema na kojem je jedino odsutan bio Adnan Harmandić zbog bolesti.

Iz tabora Bosne saopštili su i kako će biti određenih promjena u igračkom kadru u odnosu na prvi dio sezone. Vodstvo klubova vodi pregovore s nekoliko rukometaša kako bi ovaj kolektiv još jači dočekao drugi dio sezone, ali o tome će biti više poznato narednih dana.

Bosna, podsjećanja radi, drugi dio sezone dočekuje s prvog mjesta na tabeli.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Čolo i Mumić suspendovani

U nastavku sezone Sirćo neće na raspolaganju imati Faruka Čolu koji je suspendovan na jednu godinu. Tačnije, ovaj rukometaš nije prošao antidoping tenstiranje na kojem je utvrđeno da je pozitivan na zabranjenu supstancu Carboxy-THC iz grupe S8 Kanabinoidi, ali i na supstancu Dexamethasone iz grupe S9.

Nešto ranije suspendovan je i Mirza Mumić, doduše klupskom odlukom, jer je bez znanja Bosne pregovarao s RK Vogošća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi