Rukometašicama Krivaje prvo mjesto na turniru u Gornjem Vakufu Uskoplju

U finalu bolje od Hrasnice

Rukometašicama Krivaje prvo mjesto na turniru u Gornjem Vakufu Uskoplju

S. Mlaćo

Ženski rukometni klub Krivaja pobjednik je Memorijalnog turnira Đuro Hrćan koji je proteklog vikenda odigran u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Na turniru su osim domaćina ekipe ŽRK Sloga nastupale i ekipe, ŽRK Hrasnica, novi premijerligaš BiH, ŽRK Trebjesa Noa iz Nikšića (Crna Gora), te ŽRK Krivaja.

U prvom polufinalnom susretu ekipa Hrasnica bila je bolja od domaćina ekipe Sloge, rezultatom 30:27, dok je u drugom polufinalnom susretu Krivaja nakon boljeg izvođenja sedmeraca, slavila nad ekipom Trebjesa Noa.

U finalnom susretu snage su odmjerile ekipe ŽRK Krivaja i ŽRK Hrasnica. Uspješnija je bila ekipa Krivaje, rezultatom 40:34.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi