Rukometašice Hadžića u revanšu bolje od Krivaje
ŽRK Hadžići izborili prolaz dalje

Pobjeda domaće ekipe

Rukometašice Hadžića u revanšu bolje od Krivaje

S. Mlaćo

Rukometašice Krivaje sinoć su u uzvratnom susretu osmine finala Kup-a Bosne i Hercegovine poražene na gostovanju u Hadžićima od ekipe ŽRK Hadžići, rezultatom 30:25 (12:13).

Nakon poraza u prvom susretu odigranom prošle srijede, ekipa Krivaja sinoć nije uspjela nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta, tako da u četvrtfinale Kup-a BiH dalje ide ekipa Hadžića.

Ekipa Krivaje bolje je otvorila susret, a rezultatsku prednost stečenu na otvaranju Krivajašice su uspjele sačuvati do kraja prvog dijela. Na pauzu se odlazi kod rezultata 12:13.

U nastavku nešto bolja igra domaće ekipe koja sredinom drugog dijela preuzima rezultatsku inicijativu. Do kraja susreta domaće rukometašice zadržale su vodstvo, te su na kraju slavile sa pet golova prednosti (30:25) .

Hadžiće su do pobjede vodile Kulić Dejana sa devet te Imširović Elmedina i Lončar Lana sa po pet postignutih pogodaka, dok su kod Krivaje najefikasnije bile Bašić Sara sa šest i Selmanović Jasmina sa pet postignutih pogodaka. Po četiri su dodale Mehanović Ilma i Mačak Ajna.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Osmina finala kupa BiH za rukometašice:

ŽRK Hadžići - ŽRK Krivaja 30:25 (12:13)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi