Rukometašice Krivaje slavile u Goraždu

Neizsvjestan meč vidjela je publika

Rukometašice Krivaje slavile u Goraždu

S. Mlaćo

Rukometašice Krivaje večeras su slavile novu, osmu ovosezonsku pobjedu na veoma teškom gostovanju u Goraždu, protiv ekipe ŽRK Goražde, rezultatom 24:25 (11:12).

Ubitačan tempo za rukometašice Krivaje kojima je ovo šesta utakmica u dvije sedmice nastavljen je i večeras premijerligaškim susretom u Goraždu.

Prvi dio susreta protekao je u ujednačenoj borbi. Domaće rukometašice imale su minimalnu prednost u prvim minutama susreta, da bi sredinom prvog dijela, ekipa Krivaje došla do preokreta i laganog vodstva od +1, kod rezultata 5:6.

Do kraja prvog dijela nije bilo promjena a gostujuće rukometašice na pauzu odlaze sa minimalnom prednošću, kod rezultata 11:12

Rukometašice Krivaje bolje ulaze u nastavak susreta. Najprije Goražde dolazi do poravnanja, da bi potom Krivajašice serijom 0:5 prvi put u susretu napravile značajniji rezultatski iskorak pri rezultatu 12:17.

Međutim u narednim minutama susreta domaće rukometašice polako su istopile rezultatski zaostatak, a u 48. minuti dolaze i do preokreta, kod rezultata 19:18.

Do kraja susreta veoma napeto, igralo se gol za gol da bi u posljenjem minutu susreta gostujuće rukometašice sa dva pogotka došle do nove gostujuće pobjede, rezultatom 24:25.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U domaćem sastavu istakla se Kostić Ena sa devet postignutih pogodaka, dok je Išpanović Monika dodala šest

Kod Krivaje Lazendić Vladana sa sedam pogodaka bila je najefikasnija. Sikimić Ivana postigla jedan manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi