Rukometašice Jedinstva iz Brčkog slavile protiv HŽRK Zrinjski
Zrinjski je zabilježio treći uzastopni poraz u povratničkoj sezoni u PL BiH

Treći poraz Mostarki

Rukometašice Jedinstva iz Brčkog slavile protiv HŽRK Zrinjski

Rukometašice Jedinstva iz Brčkog slavile su večeras u Mostaru u dvorani na Bijelom Brijegu protiv povratnica u PL BiH rukometašica HŽRK Zrinjski rezultatom 39:33.

U jako efikasnoj utakmici u kojoj djevojke ni jedne ni druge ekipe nisu posvećivale puno pažnje obrani bolje su se snašle gošće iz Brčkog koje su na poluvrijeme otišle sa prednošću od 22:17.

U drugom dijelu igralo se gol za gol ali Brčanke prednost koju su stekle u prvom poluvremenu nisu ispuštale do kraja i kući se vraćaju s vrijednim bodovima. Sanja Katić bila je prvo ime susreta s 9 pogodaka, Marijana Sorak postigla je 7 golova za pobjednice. Odlične partije pružile su i Rendić, Lukić i Alikadić svaka sa po 6 postignutih golova. 

Zrinjski su s po 8 golova predvodile Darija Milanović i Anita Radoš dok je Alma Teskeredžić zabila 5 pogodaka. Bio je ovo treći uzastopni poraz Mostarki u povratničkoj sezoni u Premijer Ligi. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

HŽRK Zrinjski: Bagarić 2, Teskeredžić 5, Karačić 1, Vistorop 3, Milanović 8, Radoš 8, Leese, Biloš, Džidić 1, Ćorić 4, Mišura 1, Kolobarić

ŽRK Jedinstvo Brčko: Sorak 7, Rendić 6, Lukić 6, Erić, Alikadić 6, Petrović 5, Branković, Nedić, Đurić, Katić 9

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi