HŽRK Zrinjski se vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine
Prvakinje iz 2013 godine opet su članice elitnog razreda ženskog bh. rukometa.

Mostarke razbile Vitez i proslavile povratak u viši rang

HŽRK Zrinjski se vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine

Rukometašice HŽRK Zrinjski večeras su u svojoj dvorani u uvjerljivoj predstavi savladale ŽRK Vitez rezultatom 45:36 i tako proslavile povratak u Premijer Ligu Bosne i Hercegovine.

Utakmica u Mostaru kasnila je dobrih dva i pol sata zbog prometne nezgode koje su gošće doživjele na putu za Mostar i u kojoj pukom srećom nije bilo ozlijeđenih.

Izabranice mlade trenerice Marijane Arapović krenule su silovito u utakmicu i već se na poluvremenu i pri rezultatu 23:16 počelo slaviti na, obzirom na kasni početak susreta, više nego solidno ispunjenim tribinama dvorane na Bijelom Brijegu.

Do kraja Mostarke nisu ispuštale stečenu prednost a na kraju je konačnih +9 za Zrinjski bilo i više nego dovoljno da nekadašnje prvakinje proslave povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Šaravanja s 9 pogodaka i Pandža s 8 bile su najefikasnije kod Zrinjskog a Ćorić i Teskeredžić dodale su po 6 golova. Dajana Bošatlić s 15 golova bila je daleko najefikasnija igračica Viteza kao i cijelog susreta. Ana Filipović upisala je 7 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi