Rukometašice Krivaje sigurne protiv Jedinstva

Premijer liga BiH, 4. kolo

Rukometašice Krivaje sigurne protiv Jedinstva

S. Mlaćo

Rukometašice Krivaje u okviru 4. kola Premijer lige BiH na domaćem terenu savladale su ekipu ŽRK Jedinstvo iz Brčkog, rezultatom 32:23.

Rutinska pobjeda je to bila domaće ekipe, za povratak na sami vrh prvenstvene ljestvice. Susret su bolje otvorile domaće rukometašice, već nakon osam minuta igre imale su prednost 6:0. Gošće su uspjele do 16. minute smanjiti zaostatak na -3, da bi domaća ekipa, serijom od 5:0, otišla na velikih +9. Na pauzu se odlazi kod rezultata 18:10.

U nastavku igre bez značajnijih promjena. Domaće rukometašice nastavile su sa odličnom igrom, a najveću prednost u susretu imale su u 52. minuti, +12, kod rezultata 28:16.

Konačan rezultata susreta glasio je 32:23.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Sara Bašić sa 9 postignutih pogodaka bila je najefikasnija u domaćem sastavu, dok je Lazendić Vladana dodala 5, Selmanović Jasmina 4 pogotka.

Kod gošći najefikasnija je bila Sorak Marijana sa 11 postignutih pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi