Rukometna juniorska reprezentacija izgubila u borbi za 3. mjesto

Evropsko prvenstvo B divizije

Rukometna juniorska reprezentacija izgubila u borbi za 3. mjesto

A. Beganović

Muška rukometna juniorska reprezentacije Bosne i Hercegovine zauzela je 4. mjesto na Evropskom prvenstvu B divizije u Sjevernoj Makedoniji.

Nakon što su juče u polufinalu naši mladi rukometaši "pregaženi" od Poljske (41:29), danas su u borbi za 3. mjesto u neizvjesnoj završnici poraženi od Švicarske.

Slavila je švicarska reprezentacija rezultatom 31:30, a izabranici Tonija Čoline imali su minimalnu prednost nakon prvih 30 minuta (19:18).

Ivano Pavlović i Berin Keso sa po šest pogodaka su bili najefikasniji kod našeg tima, a Nemanja Peštić je postigao četiri pogotka.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Sa druge strane, kod Švicarske su najefikasniji bili Noam Leopold sa devet, te Gian Attenhofer i Robin Heinis sa po šest pogodaka.

Evropsko prvenstvo B divizije, utakmica za 3. mjesto:
Švivarska - Bosna i Hercegovina 31:30 (18:19)

Top Komentari

dinass
Jel nesto odlucivala utakmica ili samo finalisti idu u A diviziju?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi