Rukometna reprezentacija BiH danas starta sa pripremama za Evropsko prvenstvo

Pripreme za historijski nastup

Rukometna reprezentacija BiH danas starta sa pripremama za Evropsko prvenstvo

Esmer Oštraković

Operacija Evropsko prvenstvo počinje danas na Ilidži gdje će se okupiti rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Nakon današnjeg okupljanja, već za sutra je najavljena konferencija za medije koja će se održati upravo na Ilidži u 13 sati.

Na konferenciji će se medijima obratiti Predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Marinko Umičević, selektor Bilal Šuman, te kapiten Mirsad Terzić.

Osim njih, planirano je ida se na konferenciji obrati i premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, kako bi odgovorio na pitanja o novcu koji je obećan za plasman na Evropsko prvenstvo.

Također, planirana su i dva prijateljska susreta do kraja godine, a prvi se igra već sutra protiv Saudijske Arabije.

Drugi prijateljski susret biti će odigran protiv kombinovanog sastava Premijer lige BiH, koji će biti pojačan igračima sa šireg spiska našeg selektora, a biti će odigran 29. decembra.

Nakon toga će 02. januara naša reprezentacija otputovati u Poreč, gdje će učestvovati na turniru na kojem će snage odmjeriti sa reprezentacijama Hrvatske i Katara. Tamo će se zadržati do 08. januara, kada putuju u Norvešku.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Upravo naša reprezentacija imati će čast da otvori Evropsko prvenstvo, a protivnik nam je domaćin Norveška. Ta utakmica igra se 10. janura u 20 sati i 30 minuta.

Podsjetimo reprezentacija Bosne i Hercegovine pored Norveške nalazi se u grupi sa Francuskom i Portugalom. Prolaz u narednu fazu takmičenja ostvarit će dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

Top Komentari

RobijasZe
Da im se daje podrska kao onim propalim fudbalerima sve bi bilo drugacije, jer momci se bore i bilo bi zalosno da ne odu na veliko takmicenje koje su zasluzili. Organizujte bar da navijaci uplate, dajte broj ziroracuna uplatit cu ja prvi.
4 0
K79
Ebala vas vise istorija i istorijske utakmice !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi