Rukometni reprezentativci autobusom krenuli za Češku - Odgođena jedna utakmica

Zbog iznenadnih problema

Rukometni reprezentativci autobusom krenuli za Češku - Odgođena jedna utakmica

Esmer Oštraković

Jučer su se iznenada pojavili problemi kada je riječ o odigravanju prijateljskih utakmica između naše rukometne reprezentacije, te selekcije Češke.

Naime, nepovoljni vremenski uslovi su pokvarili planove bh. ekspediciji koja nije jučer otputovala u Brno sa sarajevskog aerodroma.

Nisu naši rukometaši mogli poletjeti za Češku i tražilo se alternativno rješenje.

Jasno je svima da od leta nema ništa ni danas, te su rukometaši bili primorani da autobusom krenu za Češku.

Sve su potvrdili iz RS BiH na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Oglasi

"Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će protiv Češke odigrati samo jedan prijateljski susret, umjesto planirana dva. Nakon problema sa letom do Beča, jer su svi današnji letovi iz Sarajeva otkazani, naša selekcija primorana je bila na put do Brna krenuti autobusom. Naši momci su već na putu za Brno, gdje će se u nedjelju protiv domaćina sastati od 13 sati", stoji u objavi RSBiH.

Napi reprezentativci su sa pripremama počeli ove sedmice, a Damir Doborac istakao je odličnu atmosferu među igračima.

"U odnosu na prvo okupljanje ogromna je razlika, vidjela se želja kod momaka da im je stalo, da li je u pitanju inat ne znam. Svaki put je to sve bolje i to nas raduje. Imamo kvalitet za iskorak na Evropskom prvenstvu. Spremni smo da svako od nas da svoj maksimum", rekao je Doborac.

Za novembarsko okupljanje Smajlagić je pozvao sljedeće igrače: Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Dino Hamidović (Gračanica), Igor Mandić (Selestat; Francuska), Luka Knežević (Sloboda), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Nedim Hadžić (Borac), Faris Čolaković (Krivaja), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Amir Muhović (Borac), Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Luka Perić (Celje; Slovenija), Srđan Predragović (Graz; Austrija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija).

Što se tiče Evropskog prvenstva naš tim će igrati u Manheimu u grupi sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

Top Komentari

Mowzilla
Mrcvarenje bezze, kako da odigraju sutra u 13 sati umorni? Nigdje veze, savez opet radi na tome da rasturi morale ovih igraca. Postupci su vam van svake pameti, ali vama na cast...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi