Reprezentativci BiH u ogromnom problemu, upitno je odigravanje mečeva sa Češkom

Logistički problemi

Reprezentativci BiH u ogromnom problemu, upitno je odigravanje mečeva sa Češkom

Admin Čaušević

Prijateljske utakmice između Češke i Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo su pod znakom pitanja i to zbog logističkih razloga.

Rukometni reprezentativci BiH su u prošlosti znali imati problema sa odlascima na gostovanja, nešto slično se dešava i ovaj put, ali ne krivicom ili neradom Saveza.

Naime, nepovoljni vremenski uslovi su pokvarili planove bh. ekspediciji koja nije danas otputovala u Brno sa sarajevskog aerodroma.

Iz RS su saopštili kako ni sutra ujutro reprezentativci neće moći poletiti za Češku i da se trenutno traži alternativno rješenje, što je trenutno težak zadatak.

"Nažalost let naše reprezentacije u Beč, odakle se ekipa trebala uputiti u Brno je otkazan zbog problema na sarajevskom aerodromu, odakle su svi letovi otkazani. Naša ekipa ne može ni sutra ujutro da poleti iz Sarajeva, jer su svi letovi zauzeti.

Radimo na tome da se ekipa zaputi u Češku, ali je izuzetno teško, posebno jer se sve dešava u posljednjem momentu, pa je i samo odigravanje utakmica upitno", saopšteno je iz RS.

Oglasi

Reprezentativci su sa pripremema počeli početkom sedmice na Ilidži kada je pomoćnik Irfana Smajlagića, Damir Doborac, na startu istaknuo odličnu atmosferu.

"U odnosu na prvo okupljanje ogromna je razlika, vidjela se želja kod momaka da im je stalo, da li je u pitanju inat ne znam. Svaki put je to sve bolje i to nas raduje. Imamo kvalitet za iskorak na Evropskom prvenstvu. Spremni smo da svako od nas da svoj maksimum", rekao je Doborac.

Za novembarsko okupljanje Smajlagić je pozvao sljedeće igrače: Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Dino Hamidović (Gračanica), Igor Mandić (Selestat; Francuska), Luka Knežević (Sloboda), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Nedim Hadžić (Borac), Faris Čolaković (Krivaja), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Amir Muhović (Borac), Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Luka Perić (Celje; Slovenija), Srđan Predragović (Graz; Austrija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija).

Što se tiče Evropskog prvenstva naš tim će igrati u Manheimu u grupi sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Zmajevi prvi susret igraju u četvrtak 11. januara u 20:30 sati protiv Švedske. Dva dana kasnije, u subotu 13. januara od 18 sati BiH igra protiv Nizozemske.

Posljednja utakmica grupne faze bit će u ponedeljak 15. januara od 18 sati protiv Gruzije koja je debitant na Evropskom prvenstvu.

Top Komentari

Mowzilla
Da ste pametni bili, kao sto niste, pokusali bi preko banja luke sa Ryanair-om. Svakako je danas bio let za bec, ali valja mucnuti glavom, a za to vas ne placaju u savezu...
1 0
user1677191664
Hahhaaah pa ovo se samo nama desava otici na euro bez i jedne Kontrolne utakmice na kraju,,,kao svi letovi rezervisani,,pa to je repka ima da dobije Charter let direkt o boze u kakvoj mi drzavi zivimo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi