Lud, zbunjen, normalan - RSBiH bez pravog obrazloženja, dobili smo kratak odgovor

Igrači Borca sa priprema otišli na Svesrpski kup

Lud, zbunjen, normalan - RSBiH bez pravog obrazloženja, dobili smo kratak odgovor

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se pripremala na Ilidži za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Selektor Obrvan je momke sa prvog spiska okupio 20.12., ali 22.12. desila jedna nelogičnost. Naime, rukometaši Borca Vlado Draganić, Luka Perić i Marko Lukić zaigrali su na Svesrpskom kupu koji se igrao proteklih dana u Loznici i u organizaciji Rukometnog saveza Srbije, dakle napustili su pripreme reprezentacije.

Selektor našeg nacionalnog tima Ivica Obrvan, istakao je da je on dao dozvolu pomenutim igračima za odlazak sa priprema na prijateljski turnir, a da li je morao to uraditi, ostat će tajna.

"Ja sam im dao dozvolu da nastupaju na turniru, koji je bio od značaja za njihov klub RK Borac. Oni su se najprije pojavili na okupljanju, trenirali s nama, a onda su otputovali na turnir. Konsultovao sam se sa članovima Izvršnog odbora i dogovoreno je da im odobrimo odlazak na turnir. To su mladi igrači, a i prije početka priprema bili smo upoznati s tom situacijom, tako da njihovo odsustvo nije remetilo planove niti će ovo nešto promijeniti u vezi njihovog angažovanja u reprezentaciji", rekao je selektor Obrvan, koji je jučer objavio spisak igrača za drugi dio priprema.

Nakon ljubaznog odgovora i reakcije selektora Obrvana pokušali smo kontaktirati članove RSBiH, odnosno ljude koji su uz reprezentaciju, da javnosti obrazložimo cijelu situaciju.

Većina koje smo zvali nisu odgovarali na naše pozive, a jedini je izjavu dao gospodin Asim Šahman.

"Igrači su dobili odobrenje selektora. Želimo mir u kući, ne trebaju nam tenzije pred nastup na prvenstvu Evrope", rekao je Šahman za SportSport.ba.

Nažalost, danas se pojavila i jedna izjava koja bi mogla da zabrine sve ljubitelje i rukometa i sporta u Bosni i Hercegovini, a dao ju je predsjednik Rukometnog saveza BiH u ostavci Marinko Umičević.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Kad god dođem u Srbiju osjećamo se kao kod kuće, a Srbija je naš dom. Nikad nisam krio da talentovani klinci iz RS-a treba da igraju za reprezentaciju Srbije", rekao je Umičević, koji je boravio u Loznici gdje se održavao turnir Svesrpski kup.

Da li je bilo pritiska na selektora Obravana da pomenute igrače oslobodi priprema radi pomenutog turnira, kakvi su odnosi čelnih ljudi unutar RSBiH? Na ova i mnoga druga pitanja očigledno nećemo dobiti odgovore, no svakako će se o ovom potezu mnogo pričati u rukometnim krugovima širom Evrope. Prijateljski mečevi dobili su prednost u odnosu na pripreme reprezentacije za EP. Da li ste čuli za sličan slučaj? 

Top Komentari

Brazuka
Asim sahman je zlo bh rukometa. Sa Umicevicem uništava i radi iza sjene. Godinama je vodio nase momke u druge zemlje, sada pere pare preko katarana. ima svoj klub rk iskra u Premijer ligi i pravi probleme svima.
5 0
enko
Povedite i ovog sahmana u loznicu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi