Rusija savladala Makedoniju, Koreja bolja od Japana
Reprezentacija Rusije danas je u polufinalnoj utakmici u borbi za 13. mjesto na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u rukometu ostvarila pobjedu protiv reprezentacije Makedonije.

Utakmice Svjetskog prvenstva u rukometu

Rusija savladala Makedoniju, Koreja bolja od Japana

E. Oštraković

Reprezentacija Rusije danas je u polufinalnoj utakmici u borbi za 13. mjesto na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u rukometu ostvarila pobjedu protiv reprezentacije Makedonije.

Susret su nešto bolje otvorili Makedonci koji su do rezultata 4:4 imali blagu prednost, ali nakon toga Rusija pravi seriju do 4:0 i uspjeva otići na 8:4. Ipak Makedonija uzvraća istom mjerom te također serijom od 4:0 uspijeva doći do poravnanja 8:8. Ipak Makedonci nakon toga nisu imali odgovor na igru Rusije te je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 17:14 za Ruse.

U drugom poluvremenu reprezentacija Rusije nastavila je sa dobrom igrom te su tokom cijelog drugog poluvremena održavali prednost stečenu u prvom dijelu igre. Sve što su Makedonci uspjeli u drugom poluvremenu jeste smanjiti prednost na dva razlike, a utakmica je završena rezultatom 30:28 u korist Rusije.

Najbolji strijelac u reprezentaciji Rusije bio je Zhitnikov sa osam postignutih golova, a pet je dodao Kosorotov. Sa druge strane Lazarov je u reprezentaciji Makedonije bio najefiksaniji sa također osam postignutih golova.

Također polufinalnu utakmicu za 21. mjesto igrali su Koreja i Japan. Uspješniji su bili reprezentativci Koreje koji su ostvarili pobjedu od 27:25.

Iako je Japan tokom prvog poluvremena imao prednost, nekada čak i od četiri gola prednosti, reprezentativci Koreje nisu se predavali do samoga kraja. Prvo poluvrjeme je završeno vodstvom Japana od 14:12.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U drugom poluvremenu rezultat je većinom bio izjednačen, a Koreja je u samom finišu susreta uspjela da se odvoji na dva razlike i upiše pobjedu od 27:25.

Koreju je do pobjede vodio Kang Jeong-gu sa sedam postignutih golova. Sa druge strane u reprezentaciji Japana najefikasniji bio je Anri Doi sa osam postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi