Sagosen opet oduševio: Norveška potvrdila polufinale

Sigurna pobjeda nad Islandom

Sagosen opet oduševio: Norveška potvrdila polufinale

E. Škorić

Norveška rukometna reprezentacija pobijedila je Island sa 31:28 u pretposljednjoj utakmici druge faze Evropskog prvenstva.

Norvežani su očekivano ostvarili novu pobjedu, pa je ovjerila plasman na završnicu koja se igra u Stockholmu i za finale će igrati protiv Španije ili Hrvatske.

Norvežani meč otvaraju 7:0 serijom i za Island više nije bilo spasa. Uspijevali su se Islanđani vratiti na tri gola zaostatka, kao u konačnom rezultatu, no nisu mogli parirati objektivno kvalitetnijoj i jačoj reprezentaciji.

Sjajni Sagosen je postigao devet golova, O'Sullivan šest, a Joendal četiri gola kod Norveške, dok je Gudmundsson postigao pet na drugoj strani.

Norveška sutra u posljednjem meču drugog kruga igra protiv Slovenije, dok će Island biti rival Švedskoj.

Norveška - Island 31:28 (19:12)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Norveška: Christensen, Bergerud 13 odbrana, Nikolaisen, Sagosen 9, Overjordet, Overby 2, Joendal 4, Bjornsen 1, Gullerud 2, Johannessen 3, O'Sullivan 6, Tangen, Reinkind 4, Gulliksen, Blonz.

Island: Gustavsson 2, Hallgrimsson 7, Kristajnsson 1, Palmarsson 1, Elisson 2, Sigurdsson 1, Gislason 2, Gmundunsson 6, Petersson, Gunnarsson 4, Gudjonsson 3, Thratstarson 3, Jonsson 2, Kristjanson 3, Johansson, Smarason.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi