Nemile scene u Trebinju, iz Bosne poručili: Nacionalizam se ne smije tolerisati!

Šta se desilo?

Nemile scene u Trebinju, iz Bosne poručili: Nacionalizam se ne smije tolerisati!

Esmer Oštraković

Danas je odigrana utakmica između Leotara i Bosne i Visoko, a rezultat je pao u totalno drugi plan zbog dešavanja na utakmici.

Naime, u Trebinju su se desile nemile scene, a odmah nakon utakmice na zvaničnoj Facebook stranici su se oglasili iz visočke Bosne.

Njihovo saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti.

"NACIONALIZAM SE NE SMIJE TOLERISATI

Povodom nemilih scena na kraju utakmica Leotar - Bosna Vispak, dužni smo se obratiti javnosti i pozvati Rukometni savez BiH da reaguje na nacionalističke ispade. Sa Rukometnim klubom Leotar imamo izuzetno dobre i korektne odnose, ali ponašanje igrača sa brojem sedam Aleksandra Milojevića, nakon utakmice u Trebinju je za svaku osudu i nadamo se da će i trebinjski klub reagovati na ono što je Milojević uradio. Naime, Milojević je našem igraču Mahiru Buriću nakon utakmice uputio riječi: "Je*em ti mater balijsku" i to je više puta ponovio.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovakvim stvarima nije mjesto na sportskim terenima i nacionalizam se ne smije ispoljavati, pogotovo od samih učesnika sportskih događaja. Pozivamo RSBiH i komesara lige da reaguju na ovo, a nadamo se da je i delegat Samir Suljević ovo zabilježio u svom izvještaju sa utakmice.

STOP NACIONALIZMU NA SPORTSKIM TERENIMA", stoji u saopštenju Bosne iz Visokog.

Top Komentari

miki30
Ma kakvo to ba, nema tu nikakve kazne, ovo će se tolerisati kao uvjek. A oni što misle da sa ovima suživota želim poručiti da se probude iz tog dubokog sna. Čuj mater balisku!! Pa haj da opsuje mater, al odma tursku ili balisku. Oni to uče djecu od malehna, to netreba da nas čudi. Smeća ona zadnja na svijetu, oduvjek puni neke mržnje prema nama umjesto da je obrnuto, mislim oni su nas pokušali istr****ti a ne mi njih.
12 0
hordaseko
Nije samo "nacionalizam" vec genocidno cetnistvo, ovo se u 99% slucajeva desava od SRBA a ne kod svakog, zato pamet u glavu Bosnjaci
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi