"Savez isplaćuje poslušne, a nas četvero ignoriše i tretira na neljudski način"

Alma Čengić, uposlenica RSBiH

"Savez isplaćuje poslušne, a nas četvero ignoriše i tretira na neljudski način"

M. Šljivak

Rukometni savez BiH već godinama ima ogromnih problema sa funkcionisanjem. Dugovi su veliki, što je veliki problem, ali i organizaciono u bh. rukometu vlada potpuni haos.

Zaposleni u RS BiH ne znaju kada su zadnji put dobili plate. Među njima je i Alma Čengić, koja je zatražila očitovanje čelnika kako bi se osigurao rad uposlenicima Rukometnog saveza.

Čelnicima Rukometnog saveza BIH

Molba za očitovanje vezano za rješavanje pitanja obezbjedjivanja uslova za rad uposlenima Rukometnog saveza BiH

Unaprijed žalim zbog načina komunikacije, ali čini se da čelnici Rukometnog saveza BIH odgovaraju samo na saopštenja u javnosti.

Obzirom da prste saopštenja na sve strane proteklih nekoliko dana, što od strane Rukometnog saveza BiH, što od klubova pitam se zašto i do kada UORSBIH misli da šuti i ignoriše naš problem. Pitam također i svoje kolege zašto su odbarali da šute?

Na sjednici UO Rukometnog saveza BIH na dnevnom redu se nalazilo sedamnaest tačaka dnevnog reda.Sjednica je trajala deset sati. Prije sjednice UO RSBIH zamolila sam članove da riješe pitanje omogućavanja uslova nas četvero uposlenika RSBIH da dolazimo na posao.

Podsjećanja radi, od novembra 2017. godine zbog višemjesečnih neisplaćenih plata te neplaćenih doprinosa nas četvero uposlenika RSBIH ne dolazimo na posao. Razlog je više nego očit, a to je da nemamo više novaca da finansiramo svoj dolazak na posao.

U međuvremenu se pronalazio način da čelnici RSBIH selektivno isplaćuju poslušne uposlene, dok se nas četvero konstantno ignoriše i tretira na krajnje neljudski način. Pritom Predsjednik RSBIH konstantno iskrivljuje činjenice na račun nas uposlenika. ("prekršili su dogovor nakon samo četiri dana"???)

Nebrojeno puta smo upozoravali Vas, gospodina Muzurovića, tadašnju gen.seka da smo iscrpili sve finansijske mogućnosti dolaska na posao. Zašto je to tako teško shvatiti?

Nepobitna činjenica jeste da se uposlenima duguju plate i da doprinosi nisu plaćeni zbog čega nam je uskraceno i lijecenje. Ogorčenje uposlenih je tim veće jer se odbija napraviti reprogram duga sa PUFBIH, insistirajući na izdavanju novog ID broja.

Prethodno sam slala upite, a odgovori koje sam i ako sam ih dobila bili su vezani za rješavanje spora sa PUFBIH. Stoga, ljubazno Vas molim da odgovorite saopštenjem na pitanja:

1. Promjenom adrese tj. entiteta ili imena Rukometnog saveza BIH da li želite izbjeći plaćanje duga prema nama uposlenima RSBIH, dobavljačima i PUFBIH?
2. Kada ćete nam konačno obezbjediti uslove za rad i dolazak na posao?

Obzirom da ste posljednjih dana veoma ažurni u saopštenjima, molim Vas da izdate i jedno koje se odnosi na nas uposlene.

Izražavam žaljenje što moje kolege lagano odustaju od svojih osnovnih ljudskih prava.
Volimo svoj posao, želimo da radimo. Od juna 2017.godine vi niste učinili ništa da popravite stanje u Rukometnom savezu BIH.

Da gospodin Zahirović ne bi ovo shvatao lično, molim neka provjeri od 2008. godine koliko e-mailova, negodovanja zbog nerada tadašnjeg IO, a koji su i danas članovi UO, kritičkog odnosa spram indolentnosti Kancelarije RSBIH vezano problema rješavanja preregistracije RSBIH je poslato.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Dobivali smo isti odgovor - ignorisanje. Jedina je razlika sto su prethodnici gurali problem pod tepih, dok vi..vi biste da selite u RS.

Jednako izrazavam negodovanje zbog šutnje uposlenih RSBiH i mnogobrojnih sportskih radnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi