Teške optužbe na račun RSBiH: "Ne znate propise kako se prijavljuju igrači"
"Sve oko reprezentacije nanosi nam štetu svakodnevno"

Opasno se zakuhalo

Teške optužbe na račun RSBiH: "Ne znate propise kako se prijavljuju igrači"

U vidu slike Udruženje rukometnih premijerligaša BiH poslalo je predstavnicima medija novo saopštenje, drugo u razmaku od četiri dana, između kojeg je u medijski prostor odaslano i saopštenje Rukometnog saveza BiH.

Očituju se iz istog razloga: Odbijanja njihovih zahtjeva za preuzimanjem ingerencija Premijer lige BiH i napuštanja sjednice na kojoj nisu trebali učestvovati, ali na koju su se uredno najavili.

Saopćenje nećemo prenijeti u cjelosti, već njegove najzanimljivije fragmente, u kojima ima i konkretnih i vrlo indikativnih optužbi:

"Moramo upoznati čelnike RSBiH da mi iz klubova veoma dobro poznajemo propise, oni vole miješati kruške i jabuke, što su u svome odgovoru pripisali nama. Oni donose odluke mimo propisa i Statuta od samog početka", stoji u uvodu.

Nakon što su objasnili da su prethodno obavijestili čelnike RSBiH o dolasku na sjednicu, što je objavljeno već nekoliko puta od subote naovamo, iz Udruženja su kivni i žele osporiti da je reprezentacija jedina svijetla tačka bh. rukometa.

"Ne, gospodo, jedina svjijetla tačka su igrači i stručni štab, a sve oko reprezentacije nanosi nam štetu svakodnevno. Najbolji primjer je posljednja utakmica u Tuzli, gdje ne znate propise kako se prijavljuju igrači za utakmice. Očekivali smo da će se čelnici očitovati i o prodaji viška karata..."

U Udruženju ne vide šta je sporno u tome da oni vode domaće klupsko takmičenje.

"Hoćemo da platimo komesaru što adi svoj posao, a ne da volontira. Ne 'žuljaju' nas pare u džepovima, kako tvrde čelnici Saveza, nego želimo da taj novac usmjerimo nekome ko zna da radi svoj posao. (...) Čelnici Saveza za ovih osam mjeseci nisu napravili dug, ali vješto skrivaju ko jeste - de jure i de facto"

Na kraju su poentirali, jasnom porukom:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Mislimo da je bolje da Savez sarađuje sa klubovima, a ne da nam odgovaraju na saopćenja, koja smo pisali u pomirljivom tonu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi