Savez vratio prostorije, ali ko će uopće prisustvovati sjednici UO

Vrhuška će zasjedati 23. u Sarajevu

Savez vratio prostorije, ali ko će uopće prisustvovati sjednici UO

Neće to biti ni u Lukavici ni na Ilidži, ili Doboju, već u starim prostorijama Rukometnog saveza BiH.

Naredna sjednica Upravnog odbora desit će se dakle 23. avgusta, u četvrtak u Ćemaluši broj 6 odakle je Savez davno deportovan. Ipak, uspjelo se u nakani da se vrate prostorije (sva administracija bila je smještena u jednoj privatnoj kući), a to se smatra jednim od znakova početka mijenjanja grozomorne slike i izslaska iz pat-pozicije u kojoj se nalazi bh. rukometni sport.

Ipak, da se neke stvari nikada neće promijeniti pokazuju pojedini članovi UO koji su na poziv za sjednicu, s naglašenim "molim da neizostavno prisustvujete" Amira Zahirovića koji je uputio mail, odgovorili kako će neizostavno propustiti taj događaj.

"S obzirom da sdam spriječen da prisustvujem sjednici svoj glas dajem Nedimu Musiću", napisao je član Mirsad Mahmutagić i naravno poslao mail svim koji se nalaze u korespondenciji.

Slobodan Zadro je potvrdio dolazak, a onda kada je vidio da će Zadro prisustvovati Ivan Ševo je svesrdno također odlučio neprisustvovati, te je punomoć da umjesto njega odlučuje dao Zadri.

Sve u svemu jedan cirkus, šarada neprofesionalizma, ignorancije, bespredmetnosti, malograđanštine.

Rukomet se raspada, bombarduju jedni druge saopćenjima, a članovi Upravnog odbora (osmorica su bila tu dok smo godinama srljali u provaliju) ne mogu se udostojiti pojaviti na jedva izvojevanoj sjednici. Kao da oni uopće iočemu odlučuju, osim o ničemu i stvaranju ničega.

Ljude kakvi danas sjede po politički oformljenim Upravnim odborima u svakoj bi evropskoj zemlji slali na ispitivanja i posmatranja. A njima dobro, sjede li sjede.

Promo

Top Komentari

mlacenica1
Ugasite rukomet i pohapsite bandu.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi