Od regionalne lige do istočnog druženja: SEHA liga samo sa ruskim i bjeloruskim klubovima

Od sezone 2022/2023

Od regionalne lige do istočnog druženja: SEHA liga samo sa ruskim i bjeloruskim klubovima

H. Zilić

Rukometna SEHA liga doživjet će promjene od nove sezone.

Takmičenje koje je predviđeno kao regionalno na kraju je došlo do situacije da će biti liga za ruske i bjeloruske klubove dok traju sankcije za pomenute države.

Tako ćemo u SEHA ligi od sezone 2022/2023 gledati "istočnu diviziju", gdje će nastupati četiri tima iz Rusije i četiri tima iz Bjelorusije.

Sezona 2022/2023 planirana je da počne 30. septembra, a "istočnu diviziju" će činiti Čehovski medvedi, CSKA, Neva, Permski medvedi, Meškov Brest, SKA Minsk, Gomelj i Mašeka.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Final4 sezone 2021/2022 održaće se u Zadru od 2. do 4. septembra, a da li će u budućnosti SEHA liga ostati samo liga za ruske i bjeloruske klubove saznat ćemo u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi