Senjamin Burić odličan protiv PSG-a
(Foto: EPA)

Postigao pet golova

Senjamin Burić odličan protiv PSG-a

M. Šljivak

PPD Zagreb poražen je u 12. kolu Lige prvaka na gostovanju kod PSG-a rezultatom 33:28.


Bez većih problema PSG je stigao do pobjede protiv zagrebačkog tima, koji ipak nije mogao ništa protiv favorizovanog rivala.

Već nakon prvog poluvremena domaći rukometaši su imali šest golova prednosti (19:13), a i u nastavku meča PSG je imao sigurno vodstvo.

Bilo je u jednom trenutku i devet golova razlike, a iako je Zagreb prišao na minus tri, snage za neki veliki preokret nisu imali i na kraju je PSG ostvario pobjedu.

Bh. reprezentativac u redovima Zagreba Senjamin Burić odigrao je odličan meč. Imao je stoprocentan šut iz igre i meč je završio sa pet golova.

Efikasniji od Burića bio je samo Zlatko Horvat koji je postigao gol više, dok je na drugoj strani kod PSG-a Uwe Gensheimer postigao devet golova.

Rezultati Lige prvaka:

Skjern - Nantes 32:34
Szeged - Motor 30:29
PSG - PPD Zagreb 33:28
Barcelona - Kristianstad 43:26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi