Sjajan rukomet u Doboju: Sloboda u finalu bolja od Izviđača, pehar ide u Tuzlu!

Neizvjesna završnica sa dosta bure

Sjajan rukomet u Doboju: Sloboda u finalu bolja od Izviđača, pehar ide u Tuzlu!

S. Mlaćo

U Doboju je u protekla dva dana odigrana završnica Kupa BiH u rukometu. U finalu su snage na kraju odmjerili Izviđač i Sloboda, a slavili su na kraju Tuzlaci 29:28 u uzbudljivoj završnici. Ljubušaci su čak postigli pogodak za 29:29, no on je poništen u posljednjim sekundama.

Bio je to kvalitetan meč sa dosta uzbuđenja, te smo mogli vidjeti sjajan rukomet. Nakon uzbudljivog prvog dijela Sloboda je vodila 18:17, i u nastavku dosta uzbuđenja.

Dvadeset minuta prije kraja Sloboda je vodila 24:22, a držao je sjajni golman Stojanović koji je izluđivao Ljubušake.

Devet minuta prije kraja Sloboda je vodila 27:25, a Sloboda nije uspjela da ide na plus tri iako je u više navrata mogla to učiniti. Ljubušaci su krenuli na sve ili ništa, svjesni da nemaju puno vremena.

Dvije minute prije kraja jedan razlike za Slobodu, 27:28. Igralo se čvrsto, dva brza gola i na kraju pobjeda Slobode 29:28. Ljubušaci su čak i postigli pogodak za 29:29, no sudije su kazale da se već čula sirena prije upućivanja lopte.

Tuzlaci su na kraju mogli da slave, a to je bio njihov treći trofej Kupa u historiji kluba, dok Ljubušaci drugi put zaredom gube finale.

Bečić je postigao sedam golova za Slobodu, a junak Tuzlaka je bio Stojanović sa 17 odbrana. Na drugoj strani Grbavac je upisao devet devet odbrana, Vukšić je dodao osam golova, ali i zaradio crveni karton.

Najboljim igračem turnira, odnosno završnice proglašen je Anes Bečić (RK Sloboda), dok je najbolji strijelac turnira Miljan Vukšić (RK Izviđač).

Finale Kupa BiH:

RK Izviđač - RK Sloboda 28:29

Top Komentari

Slobodas
Kup je naš , čestitke momcima i ekipi u i oko kluba dobar posao
11 0
Haresolina
Po svemu se vidu da je kub u pravim rukama. Ozbiljno rukovodstvo ozbiljna ekipa, pa je na kraju trifej i očejivano u pravim rukama. Zasolili smo.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi