Sloboda ubjedljiva protiv Žepča
Rukometaši Slobode furioznim drugim poluvremenom upisali novu pobjedu

5. kolo Prve lige Federacije BiH za rukometaše

Sloboda ubjedljiva protiv Žepča

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 5. kola Prve lige Federacije BiH za rukometaše u Mejdanu su svoj susret odigrali Sloboda i Žepče. Prethodnih godina taj duel znao je ponuditi dosta neizvjesnosti, međutim to nije bilo tako ovaj put i više nego ubjedljivu pobjedu slavili su domaći rukometaši rezultatom 39:24 (15:14).

Prvo poluvrijeme ekipa Žepča predstavila se u fantastičnom izdanju, nije dopuštala favorizovanim domaćim rukometašima da se odvoje ni u jednom trenutku. Nakon prvog poluvremena domaći rukometaši imali su minimalnu prednost rezultatom 15:14.

Drugo poluvrijeme na parketu postojala je samo jedna ekipa. Rešetali su mrežu gostiju iz svih pozicija, te iz minute u minutu povećavali prednost. Na kraju i više nego ubjedljivih 39:24.

Domaće rukometaše predvodili su Davor Kadić i Enes Skopljak sa po sedam golova, dok je odličan bio golman Zdravo Čajić koji je u ovom susretu skupio 10 odbrana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najbolji kod ekipe Žepča bili su Ante Dragićević sa sedam golova i Darko Matijević sa šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije