Sloboda se porazom u Mejdanu od Olympiacosa oprostila od nastupa u Evropskom kupu

Grci zasluženo idu dalje

Sloboda se porazom u Mejdanu od Olympiacosa oprostila od nastupa u Evropskom kupu

E. Čaušević, foto: E. Dindić

Rukometaši tuzlanske Slobode večeras su u Mejdanu doživjeli ubjedljiv poraz od Olympiacosa sa 27:19 u revanšu prvog kola Evropskog kupa, te su se oprostili od ovog takmičenja.

Sloboda je i u prvoj utakmici u Atini doživjela težak poraz sa 34:24 i bilo je jasno da je pred bh. klubom težak izazov i gotovo nemoguća misija u revanšu.

Tuzlanski klub je ugostio u Mejdanu ekipu Olympiacosa, ali nažalost nije uspio da pruži neki jači otpor, te se novim porazom oprostio od Evropskog kupa za ovu sezonu.

Sloboda je dosta dobro igrala u prvom poluvremenu i držala je egal s grčkim klubom, a nakon prvog dijela meča gosti iz Atine imali su prednost 12:11.

Bh. tim je i na počektu drugog poluvremena koliko-toliko parirao Olympiacosu i u Mejdanu su se nadali da će izbjeći neki teži poraz, ali gosti su u samom finišu utakmice ubacili u veću brzinu s kojom se Sloboda nije mogla nositi.

Olympiacos je odlično igrao u samom završnici, dok je sloboda propuštala priliku za prilikom na drugoj strani.

U samo završnici Grci su napravili seriju od 5:0 i već tada je bilo jasno ko će slaviti i u revanš utakmici.

Na kraju Olypiacos je u Mejdanu slavio sa osam golova razlike rezulatom 27:19 i zasluženo se plasirao u drugo kolo ovog takmičenja.

Evropski kup, 1. kolo:

Sloboda - Olympiacos 19:27 (11:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi