Veliki evropski rezultat za rukometaše Gračanice, Sloboda sve uprskala u drugom poluvremenu
FOTO: RK Gračanica

EHF European Kup

Veliki evropski rezultat za rukometaše Gračanice, Sloboda sve uprskala u drugom poluvremenu

Haris Zilić

Rukometni bh. klubovi ovaj vikend su imali evropske nastupe. Četiri naša predstavnika igrala su drugo kolo EHF European Kupa. RK Gračanica je završio svoj posao i ostvario veliki uspjeh.

Gračanica se plasirala u treće kolo EHF European Kupa nakon što su večeras i u revanšu bili bolji od azerbejdžanskog Bakija. Rezultat je glasio 28:37.

U prvom meču koji je također jučer odigran u Gračanici naš predstavnik je slavio rezultatom 33:17.

Tako je Gračanica izborila plasman među 32 najbolje ekipe u EHF European Kup, a prije Bakija u prvom kolu su eliminisali Kastrioti sa Kosova.

Svoj prvi duel drugog kola odigrala je i Sloboda u Atini protiv favorizovanog Olympiacosa.

Tuzlaci su pružili odličan otpor u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 16:14, međutim u nastavku pad u igri Slobode, što koriste Grci za konačnih 34:24 i tako stiču ogromnu prednost pred revanš.

Izviđač je jučer poražen u Slovačkoj od Povaszke Bystrice rezultatom 34:25 tako da ih u revanšu čeka težak posao i treba im čudo da prođu dalje.

Borac se obrukao. Naš četvrti predstavnik je u prvom duelu protiv slovenske Ribnice sinoć poražen sa 40:19.

Ove sezone smo dakle imali četiri predstavnika u Evropi i možemo biti djelimično zadovoljni.

Svakako da nas raduje uspjeh rukometaša Gračanice koji bi mogli još koji korak dalje ako ih posluži sreća u žrijebu. Iskreno se nadamo da hoće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi