Milošević: Borićemo se i dati sve od sebe da povratimo poljuljano samopouzdanje

Rukometaši Slobode pred uzvratni susret

Milošević: Borićemo se i dati sve od sebe da povratimo poljuljano samopouzdanje

Emir Dindić

Rukometaši Slobode sutra će na parketu Mejdana dočekati atinski Olympiacos. Biće ovo uzvratni susret EHF Evropskog Kupa u kojem Crveno - crni sustižu zaostatak od 10 golova razlike (34:24). Zadaća nakon teškog poraza u Atini je teška, no iz tabora Tuzlaka najavljuju borbu i pohod na pobjedu. Iako neće sjediti na klupi, rukometaše Slobode za ovaj susret pripremaće njihov novi trener Pero Milošević. Proslavljeni stručnjak iskoristio je priliku da se predstavi bh.javnosti, ali i najavi meč protiv Grka.

"Brzo sam se odlučio za dolazak u Slobodu. Poslije 7-8 godina u Moniju bio sam u Budvi na odmoru 3-4 mjeseca, poziv menadžera i saznanje o klubu, ljudima koji ovdje rade...U Tuzli imam dosta prijatelja i nakon dan-dva razmišljanja odlučio sam zašto da ne i idem u Tuzlu.", reko je  Milošević te dodao:

"Mogu obećati dobar rad. Svuda gdje sam radio napravio sam dobre rezultate, a u pojedinim i najveće u istoriji kluba. Nadam se da će tako biti i ovdje. Ako ostanem i naredne sezone, pucamo na titulu.

Ove sezone malo smo u zaostatku zbog loše sreće, povrijeđenih igrača, moj raniji kolega pripremni period je propustio zbog zdravstvenih problema i sve je to uticalo na rezultate. Došlo je i 5-6 novih igrača, a nama trenerima uvijek je problem da se to sve brzo uklopi", objašnjava novi trener Slobode.

Prvi izazov je Olympiacos

"Pokazaćemo koliko smo radili za ovaj kratki period otkako sam tu. Momcima je potrebno samo malo samopouzdanja jer su malo potonuli poslije loših rezultata u posljednjem periodu. Ne treba zaboraviti da je finiš prvog i početak drugog poluvremena u Atini bio odlučan, a nekoliko grešaka su doveli da je to sada velika razlika. Borićemo se i dati sve od sebe da povratimo poljuljano samopouzdanje".

Milošević je sa Tuzlacima dogovorio saradnju do kraja ove sezone uz mogućnost produženja ugovora

"Ako klub bude zadovoljan i ja vidim da ima šanse da napredujemo i sljedeću godinu idemo na titulu, onda ostajem. To ne mora značiti da i ove sezone nećemo učiniti sve.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sedam bodova je razlike, respektujemo sve, Vogošću, Borac, Izviđač, ali daćemo sve od sebe. Meni je najvažnije da do kraja sezone osvojimo maksimalno bodova koliko možemo osvojiti i onda ću imati više vremena za bolje upoznavanje i slaganje još bolje taktike. Obećajem samo rad i disciplinu".

Utakmica Sloboda - Olympiacos igra se sutra u velikoj dvorani Mejdan sa početkom od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi