Sloboda imenovala novog trenera
FOTO: RK Sloboda

Nakon užasnog starta sezone

Sloboda imenovala novog trenera

H. Zilić

Dosta je aktivnosti u RK Sloboda posljednjih dana. Klub je ostao bez trener nakon što se razišao sa Sinišom Markotom, a nakon toga poraženi su od Olympiakosa u prvoj utakmcii drugog kola EHF European Kupa rezultatom 34:24.

U tuzlanskom timu su po povratku iz Grčke krenuli u potragu za novim trenerom, a posao je danas ozvaničen.

Klub je na zvaničnim kanalima saopštio da je novi šef trener tima Pero Milošević, koji je posljednji angažman imao u Rumuniji.

"Rukometni klub Sloboda danas je dobio novog trenera. Riječ je o Peri Miloševiću, vrsnom rukometnom stručnjaku, koji je prije Slobode bio šef stručnog štaba rumunskog Buzaua", potvrđeno je iz kluba.

"Menadžer, ujedno i prijatelj ovog kluba me nazvao i pitao da li bih došao u Tuzlu, pošto postoji mogućnost. Čuo sam dosta lijepog o ovom klubu, razmišljao sam svega dan ili dva, nazvao menadžera i rekao mu “Ja idem tamo”. Pogledao sam igrački kadar, mogu reći da dolazim u klub sa bogatom tradicijom, dobrom sredinom za rad i fantastičnim uslovima", rekao je Milošević za klupsku stranicu.

Cilj kluba je svakako vratiti se na pobjedničke staze i osigurati izlazak u Europu i naredne sezone.

Oglasi

"Radit ću malo po malo s ovim ljudima, da rastemo, da vratimo izgubljeno samopouzdanje radom i dobrim ambijentom.

Sada pred Olympiacos nastavit ćemo raditi sve ono što su i do sada dobro radili i ja ću uz to dodati neke stvari. Trenutačni cilj je da se predstavimo dobro protiv Olympiacosa ovdje kući.

Do kraja ove sezone skoncentrisat ćemo se i dobro raditi, jer svaki trening je bitan.".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloboda je užasno otvorila novu sezonu u Prmeijer ligi Bosne i Hercegovine i trenutno su na 12. poziciji sa šest osvojenih bodova.

Milošević će imati zadatak da što prije trzne ekipu i da probaju uhvatiti priključak za vodećim timovima kako bi se do kraja sezone mogli boriti za nove evropske utakmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi