Bivši trener tuzlanske Slobode novi selektor Saudijske Arabije

Odlučio prihvatiti ponudu

Bivši trener tuzlanske Slobode novi selektor Saudijske Arabije

Esmer Oštraković

Saudijska Arabija ima novog selektora, a to je Zoran Kastratović, čovjek koji je svojevremeno bio trener tuzlanske Slobode.

Naime, crnogorski stručnjak je odlučio da prihvati ponudu iz ove zemlje, te će na klupi zamijeniti Jana Pitlika iz Danske.

Iskusni stručnjak u igračkoj karijeri nastupao je za Berane, Jugović iz Kaćam kao i novosadsku Vojvodinu, te Mladost iz Zemuna.

Nakon što je završio igračku karijeru odlučio je da se okrene poslu trenera, a do sada je radio u velikom broju klubova.

Bio je trener Berana s kojima je osvojio sve u Crnoj gori, a osim toga radio je i u Sutjesci, Metalurgu, te Vardaru.

Upravo sa Vardarom je osvojio SEHA ligu i igrao EHF Ligu prvaka.

Uspio je osvojiti i azijsku Ligu prvaka i to sa El Jaishem.

Vodio je reprezentaciju Crne Gore, Irana, te žensku reprezentaciju Makedonije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kao selektor Crne gore od 2011. do 2014. godine izborio je plasman na dva velika takmičenja i to Svjetsko prvenstvo u Španiji, te Evropsko prvenstvo u Danskoj.

U protekloj sezoni vodio je Al Mudar iz Damama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi