Sloboda u prvom testu slavila pobjedu
Novajlija Tuzlaka Emir Suhonjić šutira na gol Vinkovčana

Rukometaši iz grada soli uvjerljivi protiv Vinkovčana

Sloboda u prvom testu slavila pobjedu

Emir Dindić, foto: Emir Dindić

Sloboda je u sklopu priprema za nastavak Prve lige FBiH u Mejdanu pobijedila Spačvu rezultatom 36:27 (16:13).

Rukometaši Slobode večeras su u Malom Mejdanu dočekali ekipu Spačve iz Vinkovaca, te slavili siguran trijumf rezultatom 36:27 (16:13).

Bio je ovo prvi test meč za Tuzlake koji se pripremaju za nastavak takmičenja u Prvoj ligi FBiH - Sjever. Nakon što su u prvom poluvremenu imali određenih problema u igri protiv veoma brze i pokretljive ekipe iz Hrvatske, u nastavku susreta Sloboda je uspostavila dominaciju na parketu Malog Mejdana.

Držali su domaći sigurno vodstvo i znalački priveli susret kraju. Najefikasniji u redovima Tuzlaka bili su Davor Kadić sa 10 i Emir Suhonjić sa šest postignutih golova. Golman domaćina Sidik Omerović upisao je 12 odbrana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U redovima Spačve Matko Bolanča je postogao šest golova koliko i Domagoj Smojver.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi