Sloga bolja od Konjuha, remi Dervente i Maglaja

Rukometna Premijer liga BiH

Sloga bolja od Konjuha, remi Dervente i Maglaja

Večeras su se širom BiH igrale utakmice rukometne Premijer lige.

U pitanju su mečevi 2. kola koji su donijeli mnogo uzbuđenja do sada.- Ekipa Sloge iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja pobijedila je Konjuh iz Živinica sa 34:23. Iako je rezultat nakon prvih 30 minuta bio 12:12, domaći su u nastavku odigrali fantastično, prije svega u napadačkom dijelu i uspjeli su da pregaze gostujući ekipu.

Do trijumfa su ih vodili Sedžad Abdurahmanović i Admir Purić sa po sedam golova, dok je Goran Biljaka dodao jedan manje. Kod gostiju se istakao Nermin Smajić sa šest golova, dok je jedan manje postigao Stjepan Jozinović.

Sloga: Miloš Močević 1, Sedžad Abdurahmanović 7, Admir Purić 7, Anes Halebić 3, Arman Ljutić 5, Ajdin Demirović 4, Mesud Pokvić 1, Goran Biljaka 6.

Konjuh: Aldin Sakić 4, Mihret Husić 2, Sulejman Pejkušić 1, Nermin Smajić 6, Mirko Marčeta 4, Amar Husejnović 1, Stjepan Jozinović 5.

U drugom večerašnjem meču ekipe Dervente i Maglaja su podijelile bodove odigravši u Derventi 27:27. Meč je čitavim tokom bio izjednačen što pokazuje i rezultat na poluvremenu (14:14), pa su se na kraju obje ekipe morale zadovoljiti osvajanjem po jednog boda.

Dva rukometaša su se u ovom meču posebno izdvojila. Davor Živanić kod domaćih sa osam golova, a Goran Šarenac kod gostiju sa devet.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Derventa: Davor Živanić 8, Zvjezdan Sibinčić 3, Goran Zemunović 5, Dražan Milinković 5, Borislav Stanković 1, Spasoje Pekić 3, Branko Mišanović 2.

Maglaj: Edo Mehinagić 1, Haris Bašić 4, Adson Bajrić 3, Amar Kendić 1, Eldar Memišević 3, Goran Šarenac 9, Alen Ridžal 4, Damir Kadrić 1, Alen Bjelobrković 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi