Slika godine u bh. čaršiji: Atmosfera za knjige i vodilja prema istinskom sportu
FOTO: MRK Sloga Gornji Vakuf/facebook

Navijački spektakl

Slika godine u bh. čaršiji: Atmosfera za knjige i vodilja prema istinskom sportu

H. Zilić

Slika godine dolazi nam iz Gornjeg Vakufa kada su u pitanju navijačke strasti.

Protekli vikend u pomenutoj bh. čaršiji vladala je nevjerovatna sportska atmosfera, a u dva dana vikenda dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta uz nevjerovatno navijanje.

U subotu su rukometaši Sloge savladali Gračanicu u okviru Premijer lige BiH za rukometaše rezultatom 23:22, a dan kasnije futsaleri Sloge su dočekali višestruke prvake države Mostar SG, također u atmosferi za pamćenje (gosti slavili 3:5).

Ono što se posebno izdvaja je činjenica da na pomenutim mečevima nije bilo nijednog incidenta, a i gostujuće ekipe su ispraćene aplauzom i ovacijama.

Dobro jutro Gornji Vakuf Uskoplje 😍 Sinoć je u gotovo krcatoj dvorani odigrana i posljendja domaća utakmica u ovoj...

Posted by MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje on Saturday, December 11, 2021

Slike iz Gronjeg Vakufa prethodni vikend su vodilja kako treba i na koji način treba da izgleda jedan sprotski vikend, odnosno kako se istinski i sa emocijama navija za svoj tim, ali i poštuje rival.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Posted by MNK SLOGA - WWIN Gornji Vakuf - Uskoplje on Monday, December 13, 2021

Inače, u dvije pomenute utakmice bilo je ukupno oko 4.000 navijača, a i ranije je Gornji Vakuf pokazao da ima sportska pluća, to se posebno odnosilo na rukometne utakmice gdje je vladala sjajna atmosfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi