Sloga u lokalnom derbiju bolja od bugojanske Iskre

Zaostali meč 2. kola Premijer lige

Sloga u lokalnom derbiju bolja od bugojanske Iskre

Endin Čaušević

Rukometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja večeras su u lokalnom derbiju savladali bugojansku Iskru sa 31:27 u zaostalom meču drugog kola Premijer lige.

Sloga i Iskra su odigrali još jedan jako dobar meč, a novi derbi lokalnih rivala ponovo je opravdao očekivanja.

Od samog početka meča gledali smo "egal" utakmicu i sjajnu borbu na terenu. Prvo poluvrijeme pripalo je domaćoj ekipi koja je imala prednost sa 13:10.

I u drugom dijelu Iskra se nije predavala i pokušavala je da se vrati u meč, ali na kraju to nije uspjela. Sloga je zadržala prednost, te je slavila sa 31:27.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Slogu je do pobjede vodio Goran Biljaka sa devet golova, dok je Amer dedić postigao osam pogodaka. U ekipi Iskre istakao se Benjamin Čičkušić sa osam, te Ahmed Zukić sa šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi