Slovenci na Euru, ipak, bez Doleneca

Koljeno nije spremno za napore

Slovenci na Euru, ipak, bez Doleneca

Slovenačka rukometna reprezentacija na predstojećem Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj neće moći računati na Juru Doleneca.

Član Barcelone je krajem prošle godine operisao koljeno i njegov nastup na Evropskom prvenstvu bio je pod upitnikom sve do danas, kada je ustanovljeno da koljeno, ipak, nije spremno za napore.

Treća reprezentacija svijeta je tako i definitivno ostala bez svog ponajboljeg igrača, a zbog cijele situacije je razočaran i selektor Veselin Vujović.

"Bojali smo se toga i to se dogodilo. To je veliki gubitak za našu reprezentaciju, ali će sada mladi igrači imati priliku da se dokažu i na najbolji način nadoknade njegov izostanak", kazao je Vujović.

Utučen je i sam Dolenec...

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Jako sam razočaran, jer ne znam da li ću ikad imati priliku igrati na takmičenju tako blizu svoje zemlje pred tako velikim brojem navijača. Vjerujem da će dečki odigrati dobro prvenstvo."

Osim Doleneca, od slovenačkih rukometaša Evropsko prvenstvo će propustiti i pivot Matej Gaber.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije