Slovenija nije mogla do iznenađenja: Španija protiv Hrvatske za titulu najbolje selekcije Evrope
Foto - EPA

Aktuelni prvaci sigurni

Slovenija nije mogla do iznenađenja: Španija protiv Hrvatske za titulu najbolje selekcije Evrope

M. Šljivak

Rukometaši Španije savladali su u drugom polufinalu Evropskog prvenstva Sloveniju rezultatom 34:32 i imat će priliku da brane titulu najbolje selekcije Evrope.


Slovenija je susret otvorila vodstvom od 2:0. Igrala je ova selekcija veoma dobro, često su imali i prednost, a meč je bio neizvjestan sve do 18. minute kada je došlo do potpunog pada u igri Slovenaca.

Španija je koristila svaku grešku reprezentacije Slovenije. Entrerrios i Fernandez su punili mrežu protivnika, pa je do poluvremena aktuelni prvak Evrope stekao pet golova prednosti, 20:15.

Španija je u nastavku utakmice održavala prednost, ali su pali u samom finišu. Došla je Slovenija na minus jedan 33:32, ali je priču oko svega završio Dujshebaev koji je pogodio za 34.32.

Špance su do trijumfa vodili Dujshebaev, Fernandez i Entrerrios sa po šest golova, dok je kod Slovenije Dolenec postigao sedam, a Janc je zabio šest.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

O prvaku Evrope tako će odlučiti Španija i Hrvatska, koja je nakon velike drame i produžetaka danas pobijedila Norvešku sa 29:28.

Slovenija će sutra igrati meč za treće mejsto, a protivnik je selekcija Norveške.

Top Komentari

anes3000
He moja Jugoslavijo..
3 2
Svojprisebi
Slovenija osvaja i ide po takmicenjima hrvatska isto srbija takodje cak i crna gora u vaterpolu osvaja za makedoniju vardar osvaja sve kao pre rata uvjek jugoslavija ima titula al bosne bralje nidje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi