Bez pobjednika u duelu Španije i Hrvatske!

Španci u polufinale idu sa prvog mjesta u grupi

Bez pobjednika u duelu Španije i Hrvatske!

Danas je u Beču odigran meč u okviru Grupe 1 Evropskog prvenstva između reprezentacija Hrvatske i Španije. Bio je ovo susret koji je odlučivao o prvom mjestu u grupi, pošto su obje selekcije još ranije osigurale polufinale.

Na kraju je utakmica završena rezultatom 22:22 što je odgovaralo Španiji koja u polufinale ide sa prvog mjesta u grupi.

Prvo poluvrijeme je donijelo neizvjestan okršaj, igru "gol za gol", da bi Španci uspjeli na odmor otići s prednošću. Naime, nakon 30 minuta igre je rezultat glasio 12:11 u koristi Španije.

Španije, međutim, silovito otvara prvo poluvrijeme, prave seriju 6-1 i dolaze do ubjeljdive prednosti.

Imali su Španci 20:14 sredinom drugog dijela, ali se onda Hrvatska potpuno vraća u igru, a onda Marko Mamić pet minuta do kraja pogađa i za izjednačenje - 21:21.

Dvije minute do kraja meča iskusni Duvnjak pogađa za prvo vodstvo Hrvatske nakon dugo vremena. Bilo je u tom trenutku 22:21 za "Kauboje".

Ipak, izjednačila je brzo Španija, pa se u zadnji minut ušlo neriješenim rezultatom.

Duvnjak je u posljednjem napadu Hrvatske pogodio staitvu, pa su Španci do kraja utakmice samo sačuvali loptu s obzirom da im je i neriješen rezultat odgovarao za prvo mjesto u grupi.

Španija je dakle došla do prvog mjesta u svojoj grupi, pa će u polufinalu igrati protiv drugoplasiranog iz Grupe 2. To će biti ili Norveška ili Slovenija, reprezentacije koje od 18:15 igraju svoj međusobni duel. Norveška će i sa bodom biti prva, dok je Sloveniji za prvo mjesto potrebna pobjeda.

Hravtsku u polufinalu očekuje duel sa prvoplasiranom ekipom iz Grupe 2.

Igor Karačić je zasluženo proglašen igračem utakmice. On je bio i najefikasniji pojedinac meča sa 10 postignutih golova.

EP, Grupa 1 - 5. kolo:

Hvratska - Španija 22:22 (11:12)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Hrvatska: Šego, Ašanin, Marić, Duvnjak 2, Hrstić, Stepančić 2, Horvat 2, Šarac, Karačić 10, Musa, Mamić 2, Cindrić, Brozović 1, Matanović, Mandić, Šipić 3.

Španija: Perez de Vargas Moreno, Corrales, Maqueda 1, Entrerrios 4, Dujshebaev A. 6, Sarmiento 1, Aguinagalde 1, Sole 2, Goni, Figueras 1, Canellas, Morros de Argila, Gomez Abello 4, Arino 2, Guardiola, Dujshebaev D.

Top Komentari

pero98
Jako dobra utakmica, sretno Hrvatskoj u polufinalu.
2 7
I_st
Steta sto nije Hrvatska pobijedila, mislim da su im slabe šanse protiv Norveske
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi