Norvežani savladali Sloveniju i zakazali okršaj s Hrvatskom u polufinalu

Slovenci idu na Španiju

Norvežani savladali Sloveniju i zakazali okršaj s Hrvatskom u polufinalu

E. Čaušević

Rukometaši Norveške večeras su pobijedili Sloveniju sa 33:30 i tako osigurali prvo mjesto u grupi.

Norveška i Slovenija imali su direktan obračun za prvo mjesto u grupi, a na kraju su Norvežani uspjeli da slave. To znači da će Norveška u polufinalu igrati protiv Hrvatske, dok će Slovenija na megdan Španiji.

Slovenci su se dobro držali u prvom poluvremenu i činilo se da će ovo biti jedna neizvijesna utakmica. Nakon prvih 30 minuta Norveška je vodila sa 14:13.

No, u nastavku meča Norvežani su uspjeli da naprave osjetniju prednost. Ovaj tim je imao i pet golova prednosti, ali su u finišu utakmice se to zakomplikovali.

Slovenija se uspjela vratiti i smanjiti na 30:29 četiri minute prije kraja utakmice. No, Norveška je uspjela do kraja da zadrži prednost i iskoristi greške Slovenaca. Norvežani su na kraju slavili sa 33:30.

Norvešku je do pobjede vodio Gulliksen sa sedam golova, dok se u ekipi Slovenije istakli Kodrin i Cehte sa po pet golova.

Treba dodati da je selektor Norveške u ovom meču odmorio neke od najboljih igrača za meč polufinala. Prije svega to se odnosi na sjajnog Sandera Sagosena.

Evropsko prvenstvo:

Norveška - Slovenija 33:30 (14:13)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Norveška: Christensen, Bergerud, Nikolaisen 3, Sagosen, Overjordet 5, Overby, Joendal 1, AAR 4, Bjornsen, Gullerud, Johannessen 2, O'Sullivan, Tangen 5, Reinkind 1, Gulliksen 7, Blonz 4.

Slovenija: Ferlin, Kastelic, Blagotinsek 1, Henigman 2, Janc, Dolenec, Cingesar, Cehte 5, Kodrin 5, Zarabec 3, Sostaric 3, Horzen 4, Zabić 4, Ovniček 3, Bombač, Machovsek.

Top Komentari

Arnel925
Mislim da su norvezani prejaki trenutno. Ali hrvati su jaka rukometna nacija, i sve je moguce. Sretno susjedi
5 1
omer
Lose su vam racunice. Slovenija ce ici na Spaniju jedino ukoliko Madjarska ne pobijedi Portugal. A ukoliko pobijede, onda Slovenci ispadaju, a sa Spanijom u polufinalu igraju Madjari, jer su u medjusobnom duelu bili bolji od Slovenije.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi