U balkanskom derbiju Slovenija razbila Sj. Makedoniju, Švicarska iznenadila Island
Foto: EPA

SP u Egiptu

U balkanskom derbiju Slovenija razbila Sj. Makedoniju, Švicarska iznenadila Island

S. Grebović

Danas je zvanično počeo drugi krug takmičenja na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu, a već prvog dana desilo se jedno iznenađenje.

Švicarska je još jednom dokazala kako se na nju može ozbiljno računati na ovom šampionatu. U utakmici sa veoma malim brojem golova oni su danas savladali favorizovani Island rezultatom 20:18.

U pobjedničkom timu prednjačio je Schmidt sa šest golova, dok je kod Islanđana najefikasniji bio Gudmunsson sa četiri.

U drugoj utakmici dana i duelu dvaju balkanskih selekcija, Slovenija je rutinski savladala veoma lošu reprezentaciju Sjeverne Makedonije koja je tek u trećem kolu obezbjedila prolaz dalje. Bilo je 31:21.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Slovenci su rutinski stigli do prve pobjede u drugoj fazi šampionata, predvođena Gajićem koji je postigao sedam golova. Kod Makedonaca najefikasniji je po običaju bio Kiro Lazarov, koji je zabio pet pogodaka.

A u prvoj utakmici za plasman Čile je bio više nego uvjerljiv protiv Južne Koreje sa 44:33.

Top Komentari

AsmirM
Pratil itko ovaj cirkus od SP , ovaj rukomet bez publike totalna 0 .
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti