Vrijeme ističe, skok kao u filmovima, lopta stiže u ruke i onda trenutak za pamćenje

Iznenađenje u koje je malo ko vjerovao

Vrijeme ističe, skok kao u filmovima, lopta stiže u ruke i onda trenutak za pamćenje

Haris Zilić

Svjetsko prvenstvo za rukometašice koje je u toku ostat će sigurno upamćeno po jednom rezultatu kojeg je malo ko očekivao. U drugoj grupnoj fazi Japan je sa 27:26 savladao rukometnu velesilu Dansku.

Šokantan rezultat za Dankinje i veliki za Japanke koje su tako dokazale da u ovoj zemlji rukomet itekako napreduje.

Japanke su do trijumfa došle u posljednjim sekundama meča i to na maestralan način.

Sjajna akcija reprezentacije Japana, na kraju je lopta došla do Hikaru Matsumoro koja se bacila sa krila, uhvatila loptu i savladala dansku golmanicu.

Možda i jedna vrsta cepelina za hisotrijski pogodak na rukometnoj sceni.

Oglasi

Japanke su itekako znale proslaviti pobjedu u koju ni same nisu mogle vjerovati.

Dankinje su u šoku gledale u semafor i nisu mogle da vjeruju šta se dešava, a nakon svega grupa 3 je poprimila totalno drugačiji izgled i očekuju nas uzbuđenja do samog kraja.

Njemačka je lider grupe 3 sa šest bodova, Danska, Poljska imaju po četiri boda Japan i Rumunija su na dva boda, a Srbija je jedina bez bodova. Bit će do kraja velike borbe za plasman u četvrtinu finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi