Hrvatska i Crna Gora ponudile dramu, Srbija zatvorila vrata nokaut faze
FOTO: EPA

Zakuhava se Svjetsko prvenstvo za rukometašice

Hrvatska i Crna Gora ponudile dramu, Srbija zatvorila vrata nokaut faze

H. Zilić

Na Svjetskom prvenstvu za rukometašice igra se druga grupna faza, a u grupi 1 danas smo vidjeli regionalni duel Crne Gore i Hrvatske.

Iako su Crnogorke ušle kao favoritkinje gledajući formu, rukometašice Hrvatske odigrale su sjajan meč.

Na kraju utakmice trijumf Hrvatske rezultatom 26:25, a presudilo je drugo poluvrijeme pogotovo početak drugog poluvremena gdje je Hrvatska napravila seriju od pet golova razlike.

Ovim trijumfom Hrvatska se vratila u borbu za četvrtinu finala, sada imaju tri boda, Crnogorke su na četiri, obje selekcije imaju još dvije utakmice do kraja druge grupne faze.

U grupi 1 sve je moguće, a mogli bi odlučivati međusobni dueli Crne Gore i Švedske, odnosno Mađarske i Hrvatske.

U grupi 3 prvi duel druge grupne faze odigrale su i rukometašice Srbije.

Oglasi

Srbija je danas odmjerila snage sa Poljskom, vidjeli smo vrlo uzbudljivu utakmicu koja je okončana rezultatom 22:21 u korist Poljske.

Tako je dva kola prije kraja Srbija ostala bez šansi za plasman u četvrtfinale i nakon tri utakmice računajući prvi krug i prenošenje bodova na svom kontu imaju nulu.

U ovoj grupi Danska i Njemačka su najozbiljniji kandidati za plasman među osam.

Kompletirano je i prvo kolo u stupnju gubitnika u grupi 2, Čile je danas savladao Iran sa 30:20.

Stupanj gubitnika igraju selekcije koje su zauzele posljednja mjesta u prvoj grupnoj fazi i borit će se za plasman od 25. do 32. mjesta na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Top Komentari

pero98
Bravo Hrvatice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi