Senzacija kakvu sportski svijet ne pamti: Elma i drugarice u očaju gledaju semafor
FOTO: EPA

Čudo nad čudima

Senzacija kakvu sportski svijet ne pamti: Elma i drugarice u očaju gledaju semafor

Haris Zilić

Na Svjetskom prvenstvu za rukometašice kompletirane su utakmice prvog kola druge grupne faze, a u večerašnjim mečevima vidjeli smo jedno ogromno iznenađenje.

U grupi 3 Japan je savladao Dansku 27:26 i možemo reći priredio jednu od najvećih senzacija na rukometnoj svjetskoj sceni posljednjih nekoliko godina.

Ovaj trijumf Japanki potpuno je zakuhao grupu što niko nije očekivao. Japanke je do velikog trijumfa predvodila Hattori sa sedam golova.

U redovima Danske dva gola je postigla igračica bh. porijekla mlada Elma Haličević.

Još jedan uzbudljiv večer također u grupi 3 odigrale su selekcije Njemačke i Rumunije, na kraju su Nijemice slavile 24:22.

Oglasi

Njemačka je lider grupe 3 sa šest bodova, Danska, Poljska imaju po četiri boda Japan i Rumunija su na dva boda, a Srbija je jedina bez bodova. Bit će do kraja velike borbe za plasman u četvrtinu finala.

Odigrana su u dva duela grupe 1 gdje nije bilo šokantnih rezultata kao u grupi 3.

Švedska je deklasirala Kamerun 37:13, a Mađarska je bila bolja od Senegala rezultatom 30:20.

U grupi 1 ranije je Hrvatska sve zakuhala trijumfom protiv Crne Gore 26:25 tako da će i ovdje biti svega u naredna dva kola.

Lider grupe 1 je Švedska sa šest bodova, po četiri boda imaju Mađarska i Crna Gora, Hrvatska je na tri boda, Senegal ima bod, a Kamerun je bez bodova.

Top Komentari

antiTrojkas
Kakva Elma??? KRISTINA HALISON...ne pisite o ovakvima!Ona sa BiH NEMA NISTA!!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi