Slovenci otputovali u Egipat, Vranješ poručio: Moramo biti izvrsni kao ekipa
FOTO - EPA

Svjetsko prvenstvo za rukometaše

Slovenci otputovali u Egipat, Vranješ poručio: Moramo biti izvrsni kao ekipa

A. Beganović

U Egiptu sutra počinje Svjetsko prvenstvo za rukometaše na kojem će učestvovati i rukometna reprezentacija Slovenije.

Slovenci su danas otputovali za Egipat, a selektor Ljubomir Vranješ na put je poveo 19 igrača, a na spisku slovenačkog selektora nalaze se:

golmani: Klemen Ferlin, Urh Kastelic i Miljan Vujović

krilni igrači: Darko Cingesar, Tilen Kodrin, Blaž Janc i Dragan Gajić

vanjski igrači: Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Dean Bombač, Staš Skube, Rok Ovniček, Domen Makuc, Miha Zarabec, Jure Dolenec i Nejc Cehte

pivoti: Blaž Blagotinšek, Matej Gaber i Matic Suholežnik.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Zadovoljan sam pripremama koje smo odradili. Naravno, ima još nekih stvari koje moramo odraditi do prvog meča. Najvažnije je da svi ostanemo zdravi. Idemo sa velikom željom u Egipat, imamo dobre pojedince, ali moramo biti izvrsni kao ekipa", uoči polaska je rekao Vranješ.

Podsjetimo, Slovenija se nalazi u grupi sa Južnom Korejom, Rusijom i Bjelorusijom, a tri najbolje ekipe iz grupe plasirat će se u narednu fazu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti