Remi Rusije i Bjelorusije

SP za rukometaše

Remi Rusije i Bjelorusije

A. Beganović

Utakmicom Bjelorusija - Rusija koja je završila bez pobjednika (32:32) započeo je današnji program na Svjetskom prvenstvu za rukometaše.

U prvom susretu 1. kola grupe H Rusija i Bjelorusija su podijelili bodove, a s obzirom na viđeno tokom svih 60 minuta, rezultat je na kraju i najpravedniji.

Tokom prvog dijela Bjelorusija je bila u prednosti, no nije se uspjevala rezultatski "odvojiti" od Rusije, a na odmor se otišlo pri rezultatu 15:15.

Do 41. minute Bjelorusi su opet držali prednost, ali u pomenutoj minuti Rusi su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist i povesti 23:22. Imali su u jednom trenutku i dva gola prednosti (26:24), ali Bjelorusi su uzvratili serijom 3:0, pa je bilo jasno da nas čeka neizvjesna završnica.

Posljednji napad i šansu za pobjedu imali su Rusi, dobro su izgradili akciju, no s krila nisu uspjeli pogoditi pa je na kraju ostalo 32:32.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Najefikasniji kod Bjelorusa bili su Vailupau sa 10, te Kulesh sa šest pogodaka, dok su Kosorotov, Soroka i Ssishakrev sa po šet pogodaka predvodili reprezentaciju koju s klupe predvodi Velimir Petković.

SP, grupa H, 1, kolo:
Bjelorusija - Rusija 32:32 (15:15)

Top Komentari

Edytz
Nije Rusija, već RHF tj. Ruska rukometna federacija!!!
0 0
user1583752673
Bas me cudi izmedju njih nerijeseno hahaha. Isto na Eurosongu jedni drugima 12 poena
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi