Češka pružila dobar otpor Španiji
Foto - EPA

Grupa E

Češka pružila dobar otpor Španiji

Midhat Šljivak

Rukometna reprezentacija Španije pobijedila je Češku rezultatom 28:26 u 1. kolu grupe E Evropskog prvenstva.

Bez većih problema Španci su stigli do trijumfa protiv Čeha koji su odigrali dosta dobar meč u Bratislavi.

Česi su dobro ušli u meč. Imali su vodstvo u uvodnim minutama, ali Španci potom rade seriju od 3:0 i preuzimaju vodstvo od 5:4.

Prednost više nisu ispuštali. Do poluvremena se razlika kretala između dva i četiri gola, a na odmor se odlazi vodstvom Španije od 14:11.

Češka je u nastavku pokušavala na sve načine da se vrate. Dolazili su nekoliko puta na minus dva, ali snage za preokret i veliko iznenađenje nisu imali.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Španija je privela meč kraju i došla je do pobjede i sada ih čeka duel s reprezentacijom Švedske. Češka igra protiv Bosne i Hercegovine.

Najefikasniji kod Španaca bio je Gurbindo s pet golova, dok je Hrstka na drugoj strani zabio šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi