Hoće li se protivnik BiH povući sa Evropskog prvenstva?

Čekaju se ključni testovi

Hoće li se protivnik BiH povući sa Evropskog prvenstva?

Admin Čaušević

Najveći problem za većinu učesnika Evropskog prvenstva u rukometu predstavlja koronavirus. 

Na sreću, u bh. taboru tih problema nema jer su testovi rađeni u utorak bili negativni pa selektor Ivica Obrvan može u miru nastaviti s pripremama.

Što se tiče rivala BiH na turniru situacija nije bezazlena u Češkoj gdje bi današnji testovi mogli biti ključni za nastup ove selekcije na EP.

Česi su utorak radili testove. Zabilježena su dva pozitivna slučaja, a iz ljekarskog tima je saopšteno da će testovi u srijedu biti ključni.

"Osobe koje su pozitivne su u izolaciji, dok se čekaju analize testova da li se radi o Delti ili Omicron varijanti koronavirusa", saopštio je timski doktro Vlastimil Karlik.

Reprezentacija Češke je prošle godine zbog Covida-19 povukla učešće za Svjetskog prvenstva, a umjesto njih je upala Sjeverna Makedonija.

Česi se trenutno pripremaju u Ostravi, a svoj put u Slovačku su planirali za 11. januar. Osim sa BiH, još su u grupi sa Švedskom i Španijom.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

U drugu grupnu fazu će preći po dvije provplasirane ekipe iz šest grupa. Prenose se bodovi osvojeni protiv ekipa koje su također prošle dalje. 

Grupa u kojoj se nalazi BiH se križa sa grupama D (Njemačka, Austrija, Bjelorusija, Poljska) i F (Norveška, Rusija, Slovačka, Litvanija). 

Top Komentari

roki-rokic
Cuj znaju i koji je virus koja sprdnja sa narodom
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi