Španija ostala maksimalna i nakon drugog kola

Pala i Mađarska

Španija ostala maksimalna i nakon drugog kola

Rukometaši Španije večeras su savladali Mađarsku rezultatom 27:25 i tako izbili na prvo mjesto grupe D nakon nepotpunog drugog kola.

Mađari su Špancima bili vrlo nezgodan rival, a nakon prvog poluvremena rezultat je bio 13:12 za izabranike Jordija Ribere.

I nastavak utakmice donio je vrlo neizvjestan duel, a podatak da Španija ni u jednom trenutku nije imala +3 dovoljno govori o tome. Na kraju, Španci su slavili sa 27:25 i tako upisali drugi trijumf na turniru.

U Španiji su najefikasniji bili Figueras, Arino, Dujshebaev i Rivera sa po četiri gola, dok je u Mađarskoj bolji od ostalih bio Banhidi.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Datum i vrijeme odigravanja 15.1.2018.
Dvorana Varaždin
Gledalaca /
Sudije Constantin, Sorin-Laurentiu (Rumunija)
Isključenja /
Španija Mađarska
27 25
Rezultat na poluvremenu
13 12
Score box
A. Dujshebaev  4 Banhidi  6
Arino  4 Balogh  5
Figueras  4 Lekai  4
Rivera  4 Bodo  2
Gurbindo  3 Bartok  2
Sarmiento  3 Jamali  2
Balaguer  2 Juhasz  1
Trener
Jordi Ribera Ljubomir Vranješ

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi