Ruska tragedija protiv Španije u Bratislavi
Foto -EPA

Pobjeda Španije protiv Rusije

Ruska tragedija protiv Španije u Bratislavi

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Španije savladala je danas u Bratislavi Rusiju rezultatom 26:25.

Rusi su odigrali odličan meč. Imali su u šaci aktuelnog prvaka Evrope, prednost od četiri gola razlike na 14 minuta do kraja, ali nisu uspjeli da pobijede, niti da dođu do boda u velikoj drami.

Prvo poluvrijeme donosi izjednačen rukomet s obje strane. Obje selekcije su imale svoj period igre, maksimalna razlika bila je plus dva, a na odmor Španija odlazi vodstvom 12:11.

Nastavak meča donosi fenomenalnu igru Rusije. Bili su izuzetno raspoloženi, pogađali su sve, a raspoložen na golu bio je Victor Kireev.

Rusia je u 46. minuti došla i do velikih plus četiri (22:18), ali zatim dolazi do pada u igri i nekoliko velikih grešaka.

To je Španija naravno iskoristila. Uveli su meč u egal i neizvjesnu završnicu.

Abello u 54. minuti pogađa za vodstvo Španije (25:24), a zatim Španci ne uspijevaju da slome Ruse kojima je ostalo osam sekundi za napad iz kojeg međutim ne zabijaju.

Sudije su video analizom pokazale na sedmerac.  Soroka je prezeo odgovornost, ali pogađa stativu i Španija dolazi do pobjede u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Casado je sa sedam golova predvodio Špance, a kod Rusije Santalov je zabio šest.

Sjajan na golu Rusije bio je Victor Kireev s 14 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti