Cvetkoviću otkaz, na sjednici se svađao s članovima Rukometnog saveza Srbije

Srbija ostala bez selektora

Cvetkoviću otkaz, na sjednici se svađao s članovima Rukometnog saveza Srbije

E. Škorić

Na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbijeo odlučeno je da se smijeni selektor Jovica Cvetković.

Cvetković je smijenjen nakon neuspjeha na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, pošto je Srbija zauzela tek 12. mjesto i jedva je prošla grupnu fazu.

Kasnije je bilo brojnih optužbi na relaciji Cvetković - igrači, da bi ishod svega bila smjena dojučerašnjeg selektora rukometne reprezentacije Srbije.

"Savez ništa nije uradio da nam obezbijedi pripreme. Nisam bio u situaciji da stvaram reprezentaciju kao od 2006. do 2009. godine, već sam morao da je sastavljam od igrača koji nisu bili disciplinovani, niti su ikada u karijeri ostvarivali veće uspjehe", rekao je Cvetković.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Nije tačno da Savez nije obezbijedio uslove reprezentaciji. Jovice, očekivao sam više samokritičnosti, tvoj izvještaj ne sadrži dosta toga. Nismo mi birali igrače i pravili taktiku, nego ti. Niko ti se nije miješao u izbor", kazao je predsednik UO RSS Božidar Đurković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi