Srbija ostaje bez najboljeg igrača: Mi smo još jedna propuštena generacija

Nenadić se povlači nakon Evropskog prvenstva

Srbija ostaje bez najboljeg igrača: Mi smo još jedna propuštena generacija

Kapiten i vjerovatno najbolji rukometaš Srbije Petar Nenadić najavio je oproštaj od nacionalnog dresa nakon završetka Evropskog prvenstva koje se održava u Hrvatskoj.

Iskusni 31-godišnjak iz Veszprema nije odlučio je li povlačenje konačno ili samo privremeno, ali ističe da mu je potreban odmor.

"Nisam siguran je li ovo oproštaj ili samo pauza. U svakom slučaju, potreban mi je odmor u svakom smislu nakon dosta godina u reprezentaciji i samo dva propuštena turnira. To je moja odluka koja nije ishitrena, jer sam je već najavio nekim ljudima. Moj cilj su bile Olimpijske igre u Tokiju, ali sve više vidim da je mom organizmu potrebno više vremena za odmor", rekao je Nenadić, koji je dodao da je razočaran rezultatima Srbije u posljednjih nekoliko godina:

"Nisam zadovoljan ni svojim igrama u reprezentaciji, a ni kolektivnim uspjesima. Kao reprezentacija smo jedino bili konkurentni za vrh 2012. godine, ali čini mi se da smo mi još jedna propuštena generacija, pogotovo moja. Idem na odmor jer moja porodica i prijatelji zaslužuju više vremena od mene".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Da je u Srbiji situacija daleko od bajne potvrđuju i riječi selektora Jovice Cvetkovića.

"Za mene je ovo s Nenadićem iznenađenje, ali nemojte se čuditi ako još neko javi da ne želi igrati za reprezentaciju. U budućnosti će biti sve više situacija u kojim klubovi neće dozvoljavati rukometašima da igraju za reprezentaciju, ali za to ne trebamo kriviti igrače", riječi su Cvetkovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije