Stevanović: Uz pomoć navijača RK Maglaj može do pobjede nad RK Bosna
Trener Maglaja očekuje rukometni spektakl, ali i pobjedu svoje ekipe protiv lidera na tabeli

Derbi starih rivala u Maglaju

Stevanović: Uz pomoć navijača RK Maglaj može do pobjede nad RK Bosna

D. Kurbegović

Na otvaranju nastavka Premijer lige u rukometu, tim Maglaja na svome terenu dočekuje lidera na tabeli, ekipu Bosne iz Visokog.

Ovaj susret svakako je i derbi ovog kola. Maglaj u drugu polusezonu ulazi s novim trenerom Zdravkom Stevanovićem koji je pred subotnji susret rekao da neće biti lako, ali da vjeruje u svoju ekipu i da je domaći teren svakako prednost koju će maksimalno iskoristiti.

„ Iskoristili smo maksimalno vrijeme priprema i ekipa je maksimalno spremna za subotu. Drago mi je da smo imali i Maglaj Kup, turnir na kojem su učestvovale i neke od najjačih ekipa naše Premijer lige i gdje su momci pokazali da mogu. Radujem se svakako utakmici u subotu, bit će to i moja prva zvanična utakmica u Premijer ligi s ovom ekipom i siguran sam da možemo ostvariti pobjedu. Igramo na domaćem terenu, pred našom publikom i to je sigurno vjetar u leđa. Svi koji dolaze u maglajsku sportsku dvoranu znaju da nije lako igrati", ističe trener Maglaja.

Svjestan je i snage gostiju, koji su se dodatno pojačali u prelaznom roku

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Bosna Visoko svakako dolazi s ulogom favorita, pojačali su se i znam da će biti teška utakmica, ali ja vjerujem u moju ekipu i znam da se možemo nositi sa svima. Gostima svakako želim dobrodošlicu i da se ugodno osjećaju u Maglaju i našoj dvorani. Mi se idemo boriti, idemo odmah na početku uzeti bodove. Protivnika poznajemo, analizirali smo ih i jedva čekamo subotu jer očekujem pravi spektakl", kazao je Stevanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi