Nakon pobjede u Švicarskoj slijedi još jedan odlučujući meč. Favoriti smo, no to treba opravdati na terenu.

Press uoči sutrašnje utakmice između BiH i Švicarske

Šuman: Došli smo do vode, sada treba da se napijemo

Na press konferenciji rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči duela sa Švicarskom okupio se veliki broj bosanskohercegovačkih novinara. Atmosfera je sjajna nakon pobjede u Švicarskoj, no selektor Bilal Šuman i njegovi izabranici svjesni su da ih i u Tuzli očekuje težak posao.

"Prošlu utakmicu smo dobilo zbog baze u odbrani i odličnog golmana. To je ono u čemu ustrajavamo i šta želimo. U Tuzli će biti mnogo teže, treba odigrati isto agresivno. Došli smo do vode, trebamo još da se napijemo", kazao je selektor Bilal Šuman.

Na pitanje jesmo li pametniji nego ranije kazao je da se ne želi vraćati u historiju.

"Znamo kako je prije završavalo. Ja od igrača samo želim da individualno urade ono što se od njih traži. Potrebno je da imamo naboj kada igramo za reprezentaciju. Treba da radimo pa i onda kada izgubimo mislim da je to jedini put kojim treba ići", smatra selektor.

Marin Vegar postigao je šest golova u Sent Galenu.

"Malo smo se relaksirali i spremni smo za revanš u kojem će biti izuzetno teško. Ja sam u prvom meču odigrao efikasnije jer su oni izlazili dublje na Panića što smo i očekivali. Mislim ipak da je naš najbolji igrač tamo bila naša odbrana", riječi su Vegara.

Top Komentari

uozbiljite_se
nismo jedno došli do vode a da je se nenapijemo
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi