Selektor Zmajeva jasan

Šuman: Koga nema bez njega se mora

S. Mlaćo

Rukometna reprezentacija BiH prekosutra igra kvalifikacioni meč protiv Švicarske, a tim povodom novinarima su se danas obratili selektor Bilal Šuman, direktor Gordan Muzurović i igrači Mirsad Terzić, Marko Panić i Benjamin Burić.

"Sutra putujemo, paralelno radimo na organizaciji utakmice u Tuzli, vjerujemo da će dvorana u revanšu biti puna...", započeo je direktor Gordan Muzurović.

Pripreme za Švicarsku obilježile su povrede vrlo bitnih igrača.
Koliko god smo u teškoj situaciji tamo idemo bez kalkulacija. To je naša ključna utakmica. Koga nema bez njega se mora. Imamo volju i želju i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu" kazao je selektor Bilal Šuman.

Nakon utakmica sa Saudijskom Arabijom mnogo je upitnika. S druge strane Švicarska je bila neumoljiva protiv Estonije.

"Mi smo u Beogradu probali nešto što smo ranije zacrtali. Kako trčati kontru i polukontru. Arabija igra puno brži rukomet od Švicaraca. Bekovi su Švicarskoj krupni i spori. Mi svoju šansu trebamo tražiti u jakoj odbrani i polukontri. Oni nisu toliko jaki koliko govori rezultat protiv Estonije", dodao je Šuman.

U Švicarskoj neće biti Prce, Senjamina Burića i Ive Karačića. Upitan je nastup Muhameda Toromanovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi